Segítség a webáruház használatához:
1.Regisztráció. A "REGISZTRÁCIÓ" ikonra kattintva, néhány másodprec után megjelenik a kezelő felület. Kérjük írja be adatait.Mobilszámát legyen szíves megadni, hogyha kell, tudjunk Önnel egyeztetni a megrendelésével kapcsolatban.
2. Ezután legyen szíves ellenőrizni a megerősítő e-mailt, majd a megadott jelszavával jelentkezzen be.
3. Kattintson a "KEZDŐLAP" ikonra (bal felül), majd a Históriaantik Kiadó logojára (bordó színű), ekkor csak a kiadó kiadvnyai között tud keresni. Webáruházunk kizárólag a Históriaantik Kiadó kiadványait forgalmazza.
-folytatás a honlap jobb oldalánPOLIHISZTOR ONLINE KÖNYV
Személyes átvétel: ELTE jegyzetbolt. 1088 Bp. Múzeum krt. 6-8
webáruház kapcsolat és megrendelés  e-mailben: polihisztorkft@gmail.hu
T: +36 30 9790621
Házhoz szállítás Kassza Kosár
Átvételi időpontok: H-Cs: 10 -17 h-ig, Péntek: 10-15 h-ig.
ELTE jegyzetbolt.1088 Bp. Múzeum krt 6-8.Telefon:
+36 20 9647861

Keress bennünket a Facebookon!
Kategória: Irodalomtörténet, nyelvészet (Literary History) / Vers
Cím: Krakkó arcai
Alcím: Költők/Városok sorpzat 2.
Szerző(k): Zsille Gábor (szerző),
Oldalszám: 56 oldal
Kiadás éve: 2014
Kiadó: Kráter (.)
Nyelv: magyar
Kötés: ragasztott papírkötés
Állapot:
Ár: 2400 Ft (7.74 €)
Kosárba
Leírás Mondhatnánk, ZSILLE GÁBOR a magyar-lengyel kulturális együttműködés, sőt, egymásrautaltság kifejező személyiségévé vált az utolsó években. Antológiánk kétszeresen is a költő krakkói élményeire épít. Először: a versei által megidézett kulturális és közösségi helyek, költők és történelmi személyiségek, valamint ma élő hétköznapi emberek és szeretetre méltó állatok felidézésében. A város időtálló szépségei természetesen igazodnak az ott lakók emberi méltóságához és közvetlen kedvességéhez. Másodszor: a kötet szerzői közt felsorakoztatott, barátként is megismert három lengyel költő nagyszerű alkotásaiból merít műfordításaiban. A 68-as nemzedék egyik emigráns, majd Krakkóba hazatérő vezéralakja, ADAM ZAGAJEWSKI válik krakkói verses utcajárásunk kalauzává. A világhírnévre szert tett, lendületes, és a történelemre tárt tekintetet vető költő a mai világlíra kiemelkedő darabjait írta meg krakkói fogantatású verseiben. A kötet második költője BRONISŁAW MAJ, bár Lodz városában született, 1972-től él a szeretett Krakkóban. A közvetlen beszédhez közeledő lírája a hűség költőjévé teszi. Hűség a hangvételben, hűség a Jagello Egyetem polonisztika tanszékéhez, ahol a kortárs irodalom professzora, és hűség a diákokhoz, a jövő nemzedékeihez. 2003-ban jelent meg Lengyelországban Elégiák, gyászdalok, álmok címmel válogatott verseinek gyűjteménye. Ezekből válogatta a városhoz kötődő legszebb lírai darabjait a fordító. EWA ELŻBIETA NOWAKOWSKA az 1970-ben született költőnemzedék képviselője műfordítónként is kiválót alkotott, de számunkra a Krakkó templomainak szánt ciklusa néhány darabjával mintegy megkoronázza verses városjárásunkat. Thomas Merton trappista szerzetes írásainak fordítója maga is az áhítat érzésével azonosulva csodálja Isten, természet, ember és művészet krakkói megnyilvánulásait.
Szállító Kráter

Ajánlatunk

A középkori egyházi művészet kéziköny...

Segítség a webáruház használatához.
4. A könyv kiválasztása után kattintson a "KOSÁR" ikonra. Ha több könyvet szeretne vásárolni, lépjen vissza, a webáruházban folytathatja a válogatást.
5. A vásárlás befejezésekor kattintson a "KASSZA" ikonra.
5.1. Jelölje be az átvétel módját (személyes vagy futár)
5.2. Ha számlát szeretne a megjegyzés rovatba írja be az adatokat.(cégnév,cím,adószám).
5.3. Kattintson a "RENDELÉSEK ELKÜLDÉSE" ikonra.
6. Megrendeléséről e-mailben visszaigazolást kap. Rendelése feldolgozását megkezdjük, e-mailben kap értesítést rendelése állapotáról.
Vásárlását köszönjük.

POLIHISZTOR KÖNYV/
Regisztráció
polihisztorkonyv.hu, Email: polihisztorkft@gmail.hu / Tel: +36 30 9790621